18. EMONSKA PROMENADA 2018 in PRAVLJICE POD MOSTOM

Zaradi tekmovanja v supanju so današnje Pravljice pod mostom NHpremaknjene v atrij NUKa

Tudi letos se bo zadnji vikend v avgustu Trnovo vsak dan med 18. in 21. uro spremenilo v umetniško sprehajališče, kjer bomo obiskovalcem na improviziranih prizoriščih in stojnicah ponujali raznovrsten in žanrsko raznolik program. Programska izhodišča so ostala enaka: izbran program predstav, ustvarjalne delavnice in interaktivne igre za vse starosti. Posebno pozornost namenjamo mini formam “small size” predstavam in mejnim uprizoritvenim umetnostim, ki že imajo domicil v HIŠI otrok in umetnosti: pripovedovanje pravljic, tradicionalno japonsko gledališče Kamišibaj, lutkovne predstave za odrasle, ulično gledališče in kreativnemu ustvarjanju na prostem. Med tujimi gosti bo letos v fokusu Avstrija. V zadnjih dveh sezonah smo že spoznavali madžarsko in italijansko gledališko ustvarjalnost, prihodnje leto je na vrsti Hrvaška. Umetniki iz 7 držav bodo v treh dneh izvedli 18 različnih gledaliških dogodkov.

Letošnja Emonska promenada poteka v dveh sklopih – med 23. in 25. avgustom je promenadni del na dvorišču CSK France Prešeren, Karunova 14, kjer se nam lahko pridružite na predstavah in delavnicah, med 27. in 29. avgustom pa poteka festival Pravljice pod mostom.

VSTOP NA VSE PRIREDITVE JE BREZPLAČEN. V primeru slabega vremena bo del programa prestavljen v dvorano CSKa France Prešeren.

    

      

Prireditev so omogočili: